Landgoed Huis te Echten – Echten 2018-08-22T20:02:45+00:00

Project Description

Huize Echten is een havezathe en historische buitenplaats gelegen aan de oostrand van het dorp Echten in het stroomdal van het Oude diep. Huis te Echten is vanaf 1971 gebruikt door Koninklijke Visio ten behoeve van dagbesteding voor visueel en verstandelijk gehandicapten. Omdat de locatie niet meer aansluit bij de eisen en wensen van Visio is met pijn in het hart besloten de locatie te verlaten.

Onze werkzaamheden bestonden uit de voorbereiding van de verkoop van het landgoed. Belangrijke onderdelen van deze voorbereiding waren:

  • In overleg met de gemeente komen tot een concrete uitspraak over welke bestemmingsplanwijzigingen aansluiten bij het beleid van de gemeente. Door deze doorkijk te geven aan potentiele kopers wordt de waarde van de locatie hoger en zijn meer kopers geïnteresseerd
  • Het organiseren van marktconsultatie om de toekomstige invulling van de locatie te toetsen en input te krijgen voor de voorwaarden bij verkoop.
  • Het opzetten van het verkoopdossier.
  • Het uitwerken van de verkoopstrategie.

Het resultaat van onze aanpak is een hogere waarde van de locatie. Daarnaast een goede en zorgvuldige voorbereiding van de verkoop.